Ontdek de omgeving


Er is zoveel te doen in Harlingen en omgeving!


Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen de enige Friese zeehavenstad. Het is relatief klein, maar toch één van de steden met de hoogste monumentendichtheid van Nederland. Ga op ontdekkingsreis langs prachtige pakhuizen, bekijk de bijzondere gevels, struin langs levendige binnenhavens, door sfeervolle straatjes of door één van de tientallen stegen die Harlingen rijk is. 
 

Enkele van onze favorieten

De Walvis

In het Culturele Hoofdstad jaar 2018 verrezen er 11 fonteinen in de Friese Elfsteden. Ieder met een eigen verhaal. In de Noorderhaven van Harlingen ligt er één: de Walvis. Want Harlingen stond ooit in het teken van de walvisvangst. De fontein van Harlingen is een levensechte potvis, hij ligt als verdwaald bij de Zuiderpier, maar af en toe verraadt zijn krachtige waterstraal zijn levenslust. De Walvis als beeld van de enorme invloed van de mens op alles wat leeft in de zee.

Er is een leuke wandelroute door Harlingen die ook langs De Walvis komt!

Muurschilderingen

Een andere aanrader is de muurschilderingen route - waarbij je ook langs de Suderhaven komt! Harlingen heeft een rijke handelsgeschiedenis, waarbij ondernemers gebruik maakten van muurreclames. Die zijn in ere hersteld en echte blikvangers in de stad geworden. Ook in het gebied van de Willemshaven zijn bijzondere, moderne muurschilderingen te bewonderen.

Het Harlinger Strand

Op loopafstand van het de binnenstad, direct aan de Waddenzee en dus is de omvang van het strand afhankelijk van het getij.

Een heerlijke plek!

Aan boord!

Voor een vaartocht door de grachten van Harlingen of een 2 uur durende tocht naar de zeehondenbank of met de bruine vloot naar het Wad.

En met het Harlinger Zonnepontje kun je een tochtje door de havens maken: opstappen aan de Willemshaven. Er zijn legio mogelijkheden in Harlingen om aan boord te gaan!

Het Brouwdok

Natuurlijk een bezoek aan de Harlinger havenbrouwerij het Brouwdok eigenlijk niet ontbreken: proef buitendijks gebrouwen, zeewaardig bier.

Harlingen is ook een ideale uitvalsbasis om de regio te ontdekken

Ontdek de andere tien Friese steden, bezoek één van de eilanden of verken pittoreske dorpjes in de nabije omgeving. In de regio Noordwest-Friesland is zoveel te ontdekken! Een landschap van terpen en dijken. Een ongerept kustgebied waar je geniet van ruimte, lucht en landschap.

Vind alle informatie op: oudezee.nl!

Noazem en de Non

Mocht je na Harlingen nog een paar dagen absolute rust en ruimte willen ervaren dan verwelkomen we je graag bij onze andere accommodaties op het platteland: Kijk dan eens op www.noazemendenon.nl!
 

En dan last but not least:
het Koninklijk Eise Eisinga Planetarium in Franeker

(op de nominatie voor Wereld Erfgoed)

Aan het plafond van de woonkamer van een prachtig grachtenhuis in Franeker bevindt zich het oudste nog werkende planetarium ter wereld. Dit nauwkeurig bewegend model van het zonnestelsel werd tussen 1774 en 1781 gebouwd door de Friese wolkammer Eise Eisinga.

Harlingen aan zee

Vind nog meer inspiratie voor een bezoek aan Harlingen op harlingenwelkomaanzee.nl.

Kijk hier voor informatie over evenementen en activiteiten.